Гледамо... Енглески филмови

Траговима Шерлока Холмса

Пратећи стопе режисера Гаја Ричија и његову савршену екипу коју чине Роберт Дауни Џуниор и Џуд Лоу посетићемо кључне локације на којима је снимљен најновији филм о чувеном детективу `Шерлок Холмс`. Лондон, Ливерпул и Манчестер су места која можемо видети у филму а која нам савршено осликавају Британију тог времена. Оригиналне приче Артура Конана Дојла такође нам помажу да Британију видимо у неком новом светлу. То светло ће Вас заслепити а погледајте и због чега.

 

Катедрала светог Павла једна je од препознатљивих грађевина које чине панораму Лондона и једноставно не смете пропустити да је посетите кад Вам се укаже прилика. Ова катедрала је у многим филмовима послужила да направи специфичну атмосферу.

  .

Улица Бејкер број 221Б је адреса Шерлока Холмса и његовог помоћника Вотсона а у филму је приказана као и у истоименим књигама. Ово је једна од најпознатијих адреса у Лондону и овде је смештен музеј посвећен, наравно, Шерлоку Холмсу. Савршено очуван викторијански намештај води Вас право на чај код чувеног детектива.

 

Викторијанско гробље Бромтон такође је послужило у једној филмској сцени где Холмс долази до шокантног открића. Овде се налазe занимљиви споменици, а главна капела је налик на базилику светог Петра у Риму.

 

Легенда каже да је је у овом месту у цркве свете Марије неопсредно пре велике олује ушао црни пас, налик на ђавола и беснео црквом. Неколико мештана тврди да је неколико људи умрло на чудан начин пре него што је пас изашао. Ову легенду Артур Конан Дојл уплео је у једну од својих прича.

 

Саграђен 1851. у средњовековном стилу овај замак је био одредиште и у претходним филмовима о Шерлоку Холмсу. Замак Пекфортон нуди својим посетиоцима средњовековни банкет и мачевање.

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер