Школске активности

Радионица

  Сваког уторка, око седам часова увече, група малишана окупља се у вртићу како би заједно са онима који их пазе уживали у чарима које носи прављење глинених фигурица.

 


Осмех краси лица како оних најмлађих тако и оних старијих који су ту да помогну малишанима да својим ручицама обликују све оно што су замислили својим бистрим главицама.

.

Према речима професорице Љиљане Војводић ове радионице организују се већ дуже време и свако има своје задужење. Неко има задатак да боји, неко да поправи неправилности, а неко да дода ситне детаље. Резултат свега тога је полица пуна најразличитијих фигура од глине. На њој можемо видети шољице, лептире и разне животиње. Најлепши радови шаљу се у Удружење ликовних уметника где се могу и купити по симболичној цени.

Првобитна намера ове радионице је дружење са намлађима чија координација покрета се побољшава, они постају спретнији у раду рукама. У то сам се и сама уверила. Премда су тек први или други разред основне школе успели су да са уживањем направе различите глинене животиње које су ми поносно показали и позвали да их поново посетим. Позвани сте и Ви, а сигурна сам да ћете пожелети да поново дођете кад једном будете видели осмехе на лицима ових малишана.

 
Ulti Clocks content