РЕАЛИЗАЦИЈА АКТИВНОСТИ "УЧЕНИЧКА РЕЧ"

Ученички парламент организовао је активност под називом "Ученичка реч", која ће трајати од 6. до 19. маја 2021. године. У том периоду, ученици ће моћи да убацују цедуљице у кутију постављену у холу школе, на којима ће исписати сугестије, питања, похвале и примедбе на рад школе.

У четвртак, 20. маја, представници одељења, присуствоваће отварању кутије, односно добијању одговора на сва постављена питања. 

1. НАГРАДА НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ "РУСИЈА МОЈИМ ОЧИМА"

Поводом 60 година од оснивања Катедре за славистику, на Филозофском факултету у Новом Саду, расписан је конкурс на тему "Русија мојим очима". Средњошколци су могли да се представе кроз ликовни, литерарни и преводилачки рад. Ученица наше школе, Милица Атанацковић (3о1) освојила је прву награду у категорији ликовних радова, са својим приказом Ане Карењине.

Честитамо! 

СРЕЋНИ УСКРШЊИ И ПРВОМАЈСКИ ПРАЗНИЦИ

Од петка 30. априла до уторка 4. маја, ученици средњих школа су на другом делу пролећњег распуста. Први наставни дан је среда, 5. мај, када прва група креће у поподневној смени у школу.

Свим ученицима и наставницима православне вероисповести желимо срећне ускршње празнике.


 

НОВИ СПОРТСКИ УСПЕСИ ГИМНАЗИЈАЛАЦА

Општинско такмичење у рукомету за ученике и ученице, одржано је 26. априла. Мушка екипа је освојила 1. место, а женска 2. место. Окружно такмичење је одржано дан касније у Шиду. Мушка екипа је заузела 2. место.

Општинско такмичење у одбојци за ученике и ученице одржано је 27. априла. Обе екипе су освојиле 1. место.

Опширније...

 

АКЦИЈА "ЗАВРНИ РУКАВЕ"

Акција "Заврни рукаве" је организована у недељу, 25. априла на 52. локације у Србији, а једна од њих је била и Рума. Идеја је била да се заједничким снагама очисти и улепша излетиште Борковац.

Наши ученици су се придружили акцији и показали да су свесни колико је битно да чувамо природу и не загађујемо је.

Опширније...

 

СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ

Светски дан књиге се у свету, као и код нас, обележава 23. априла, на дан смрти два велика европска писца – Мигела де Сервантеса (датум по грегоријанском календару) и Виљема Шекспира (по јулијанском календару).

Овим поводом, нашу школу је посетио директор Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" у Руми, Дамир Васиљевић Тошкић, и поклонио нам књиге.


 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер