ИНФОРМАЦИЈЕ О ПРЕВОЗУ ЗА ЂАКЕ

Пред почетак нове школске године, а у складу са захтевима основних и средњих школа, измењен је ред вожње у приградском саобраћају.

Обавештавају се ученици да нови ред вожње могу погледати на овом линку


 

НАСТАВА ПРЕМА КОМБИНОВАНОМ МОДЕЛУ ОД 1. СЕПТЕМБРА

Ученици Гимназије "Стеван Пузић" у Руми крећу у школу у уторак 1. септембра у преподневној смени, према комбинованом моделу наставе. Часови почињу у 8 h и трају по 30 минута (седми час се завршава у 12:10). После трећег часа, као и до сада, велики је одмор од 15 минута.

НАСТАВА ПО КОМБИНОВАНОМ МОДЕЛУ, за коју се одлучила већина ученика, подразумева поделу одељења на две групе, где прве недеље (oд 1. до 5. септембра) прва група долази у школу на непосредну наставу, у прву смену, док је друга похађа online, а следеће недеље (од 7. до 11. септембра) друга група долази у школу, у прву смену, а прва група је похађа online.

После тога (од 14. септембра) две недеље ученици иду послеподневну смену, по истом принципу. Послеподневна смена почиње у 13 часова (седми час се завршава у 17:10).

Оцењивање ученика у овом моделу наставе се реализује када су ученици у школи.

Обавеза родитеља је да ученици долазе у школу са заштитним маскама и у добром здравственом стању.

Школа ће примењивати све мере дезинфекције простора у коме ће се реализовати настава.

 

ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ПРВИХ РАЗРЕДА ГИМНАЗИЈЕ И ЊИХОВИХ РОДИТЕЉА

ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА Гимназије "Стеван Пузић" у школској 2020/21. години биће у ПОНЕДЕЉАК 31. августа 2020. године, у холу школе, према следећој сатници:

101- у 8 часова

102 - у 9 часова

1 - у 11 часова

2- у 10 часова

- Одељењске старешине и ученици су у обавези да примењују све мере заштите ширења вируса (физичка дистанца, заштитне маске…).


ПРИЈЕМ РОДИТЕЉА ће бити исти дан, у понедељак, 31. августа, према следећој сатници:

родитељи ученика 1 - у 17 часова, у холу школе

родитељи ученика 2 - у 17 часова, у зборници школе

родитељи ученика 1д1 - у 18 часова, у холу школе

родитељи ученика 1д2 - у 18 часова, у зборници школе.

-Одељењске старешине и родитељи су у обавези да примењују све мере заштите ширења вируса (физичка дистанца, заштитне маске...)

 

ПОКЛОН-КЊИГЕ НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ

Захваљујући RC Belgrade Metropoliten, Rotary Club Ruma је донирао 14 књига на енглеском језику нашој школи.

Опширније...

 

ПРОЈЕКАТ "ПОВЕЗАНЕ ШКОЛЕ"

Током јула и августа месеца у нашој школи реализован је пројекат који има за циљ да све основне и средње школе буду повезане на Академску мрежу Републике Србије (АМРЕС), како би се побољшала и убрзала комуникација између образовних установа и Министарства просвете, а и олакшао рад у свим наставним предметима.

Пројекат је реализован уз помоћ Министарства трговине, туризма и телекомуникације и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Опширније...

 

УЏБЕНИК ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА ЗА ПРВИ РАЗРЕД

Моле се будући гимназијалци првог разреда, да за почетак школске године, набаве уџбеник енглеског језика издавача Логос. Више о овом уџбенику можете прочитати на линку.

О уџбеницима за остале предмете, ученици ће бити благовремено обавештени, било овде на сајту, или током прве недеље у школи.

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер