НАСТАВЉА СЕ ОНЛАЈН НАСТАВА

У складу са препорукама Кризног штаба са седнице одржане 12. марта 2021. године, донета је одлука да све средње школе у Републици Србији и у периоду од 15. до 19. марта 2021. године, настављају са остваривањем наставе на даљину.

 

ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

Општинска смотра рецитатора одржана је у петак, 12. марта 2021. године, у Културном центру "Брана Црнчевић" у Руми.

На окружну смотру пласирале су се ученице: Ана Зрнић (1д2), Ања Тубић (2о1), Исидора Ловчанин (3д1) и Милица Поповић (3д2).

Ученице су припремале професорке српског језика и књижевности Тина Карановић и Надица Покрајац.

Честитамо!

 

ИЗЛОЖБА "ЖЕНСКИ ЛИКОВИ У КЊИЖЕВНОСТИ"

Поводом Дана жена, 8. марта, у холу Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" у Руми, постављена је изложба ликовних радова 15 румских гимназијалаца на тему "Женски ликови у књижевности".

Изложбу су припремиле библиотекарке Марина Крањчевић и Мирјана Белошевић (некадашњи ђаци наше школе) у сарадњи са Анђелком Стојаковић, проф. ликовне културе и Надицом Покрајац, проф. српског језика и књижевности.

Сви учесници на изложби су добили пригодне поклоне, а три ученице и дипломе за најбољи, најизражајнији и најкреативнији рад.

Изложбу можете погледати током марта месеца.


Опширније...

 

ОПШТИНСКИ НИВО КЊИЖЕВНЕ ОЛИМПИЈАДЕ

Општински ниво Књижевне олимпијаде одржан је 7. марта у нашој школи. Ученица Николина Чалић (4д1), освојила је 1. место, са максималних 20 бодова, и тако се пласирала на окружни ниво. Ученицу је припремала професорка српског језика и књижевности Надица Покрајац.


Честитамо!

 

ПРЕЛАЗАК НА ОНЛАЈН НАСТАВУ У ПЕРИОДУ ОД 8. ДО 12. МАРТА

У складу са препорукама Кризног штаба са седнице одржане 5. марта 2021. године, донета је одлука да све средње школе у Републици Србији, у седмици од 8. до 12. марта 2021. године пређу на онлајн наставу. У континуитету ће се пратити епидемиолошка ситуација, на основу чега ће бити донета одлука на организацији рада школа у наредном периоду.

 

ПОКЛОН ГРАДСКЕ БИБЛИОТЕКЕ

Градска библиотека "Атанасије Стојковић" поклонила је нашој школској библиотеци 50 књига, како школских лектира, тако и белетристике.

Захваљујемо се на овом гесту.


 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер