1. НАГРАДА НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ "РУСИЈА МОЈИМ ОЧИМА"

Поводом 60 година од оснивања Катедре за славистику, на Филозофском факултету у Новом Саду, расписан је конкурс на тему "Русија мојим очима". Средњошколци су могли да се представе кроз ликовни, литерарни и преводилачки рад. Ученица наше школе, Милица Атанацковић (3о1) освојила је прву награду у категорији ликовних радова, са својим приказом Ане Карењине.

Честитамо! 

СРЕЋНИ УСКРШЊИ И ПРВОМАЈСКИ ПРАЗНИЦИ

Од петка 30. априла до уторка 4. маја, ученици средњих школа су на другом делу пролећњег распуста. Први наставни дан је среда, 5. мај, када прва група креће у поподневној смени у школу.

Свим ученицима и наставницима православне вероисповести желимо срећне ускршње празнике.


 

НОВИ СПОРТСКИ УСПЕСИ ГИМНАЗИЈАЛАЦА

Општинско такмичење у рукомету за ученике и ученице, одржано је 26. априла. Мушка екипа је освојила 1. место, а женска 2. место. Окружно такмичење је одржано дан касније у Шиду. Мушка екипа је заузела 2. место.

Општинско такмичење у одбојци за ученике и ученице одржано је 27. априла. Обе екипе су освојиле 1. место.

Опширније...

 

АКЦИЈА "ЗАВРНИ РУКАВЕ"

Акција "Заврни рукаве" је организована у недељу, 25. априла на 52. локације у Србији, а једна од њих је била и Рума. Идеја је била да се заједничким снагама очисти и улепша излетиште Борковац.

Наши ученици су се придружили акцији и показали да су свесни колико је битно да чувамо природу и не загађујемо је.

Опширније...

 

СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ

Светски дан књиге се у свету, као и код нас, обележава 23. априла, на дан смрти два велика европска писца – Мигела де Сервантеса (датум по грегоријанском календару) и Виљема Шекспира (по јулијанском календару).

Овим поводом, нашу школу је посетио директор Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" у Руми, Дамир Васиљевић Тошкић, и поклонио нам књиге.


 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

У недељу, 25. априла, у Сремској Митровици, одржано је Окружно такмичење Књижевна олимпијада. Наша ученица Николина Чалић (4Д1) освојила је 3. место.

Ученицу је припремала професорка српског језика и књижевности Надица Покрајац.

Честитамо!


 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер