Гледамо...

Енглески филмови...

Припадници бомбајског гета славе `Милионера`

Те  ноћи мали милионери имали су прилику да уживају у пажњи коју су им поклањали. Скромни и ненавикнути на светла рефлектора са свешчицом у руци скупљали су аутограме славних несвесни да им се животи неповратно мењају. Мрачне и прљаве улице Бомбаја заменили су јаким светлима и неуморним блицевима бројних фоторепортера који су их у стопу пратили. Те ноћи млађани `Милионери из блата` држали су у рукама чак осам чувених статуа `Оскара` . Ушли су у историју кинематографије јер је само седам филмова освојило више `Оскара` од њих.

 

`Постоје места у целој васиони на којима не можеш да замислиш да стојиш. За мене то су Месец,   Јужни пол, подијум избора за мис света и ово место овде`, рекао је сценариста филма Simon Beaufoy.

 

 

 

 

 

.

Опширније...

 

Добро јутро, Вијетнаме

Good morning, Vietnam

Улоге: Робин Вилијамс, Форест Витакер

 Жанр: драма, комедија, ратни

 

 

   

®     Рат у Вијетнаму је изузетно мрачан период историје. Стога би свака комедија која за окружење има догађања у овом рату морала бити снимана пажљиво. Робин Вилијамс, је радио водитељ. Обавеза му је да пренесе најважније вести, али ко то може урадити мирно, без икаквих емоција, када знате да људи свакодневно умиру. Он је нашао прави приступ, кроз безболан смех и песму. Али и песма уме да вас рани и скине осмех са лица кад откријете да су вас изневерели они којима сте једино веровали у свету где сте странац. Једна од најдирљивијих сцена је када Вилијамс, у филму Адријан, пушта песму ''What a Wonderful World'' а док песма траје видимо ужасавајуће ратне призоре.

     ®     Занимљиво је да Робин Вилијамс радио емисије у филму води спонтано, без икаквог сценарија, и тиме усавршава своју глумачку магију..
 
Још чланака...
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер