Гледамо... Енглески филмови

Последња станица / Last Station

Последња станица / Last Station

Филм Мајкла Хофмана

Улоге: Кристофер Пламер, Хелен Мирен, Џејмс Мекавој

`...одмор, природа, књиге, музика... тако ја замишљам срећу...` - Лав Толстој 

Кристофер Пламер, глумац на врхунцу своје дуге каријере, у овој историјској драми својом глумом слика нам портрет чувеног Лава Толстоја у последњој години његовог живота. Хелен Мирен, добитница Оскара, игра Софију Толстој, супругу чувеног писца, његову музу и највећу љубав.  

 

.

 

Година је 1910. Лав Толстој са своје осамдесет и две године све је ближи смрти а мир на његовом породичном имању Јасној Пољани узбуркан је непрестаним свађама са његовом супругом. Док се гроф Толстој окреће унутрашњем миру и одриче материјалних богатстава, Софија, жена са којом има тринаесторо деце стрепи за своју будућност. Она се плаши и саме помисли  да ће све оно што је заједно са својом највећом љубави годинама градила Лав поделити руском народу услед својих убеђења.

''Само је једно потребно у животу и уметности, а то је говорити истину.'' – Лав Толстој

Изненада, крхког здравља, Толстој заједно са својом ћерком Александром напушта дом 28. октобра. Хоће ли Софија имати довољно времена да пронађе свог вољеног?

Ова истинита прича води вас у срце једног од највећих умова светске књижености, писца, филозофа, моралисте и пророка. У његовој души има места за цео руски народ, а опет, он је скроман и једноставан. Ово је прича о истинској љубави која превазилази нашу гордост, и тежи ка оном чистом осећању које је стварано дуги низ година. Речима, или дубоком тишином, смехом или горким сузама, Софија и Лав градили су свој свет, који је потом заборављен. Време је да он поново буде пронађен.

''Сви мисле о мењању света, али нико није ни помислио о томе да промени себе.'' –Лав Толстој

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер