Присетимо се...

Шта су све урадили кад су били наших година?

Можда им се дивите, а можда међу њима има и оних чије дело вам није толико блиско. У сваком случају сте чули за њих. Међутим, сигурно не знате шта су све постигли када су били наших година.

Као петнаестогодишњак Алберт Ајнштајн напушта школу са лошим оценама из географије, историје и језика, а само годину дана касније написао је есеј у коме објашњава почетке своје теорије релативности – да су време и кретање релативни посматрачу.  

.

Шаховски шампион Боби Фишер са петнаест година је постао мајстор у шаху и напушта школу да би се потпуно посветио својој љубави.

Уколико сте обесхрабени мишљу да вас успешна каријера очекује тек за двадесетак година, обрадоваће вас податак да је проналазач Томас Едисон постао управник телеграфске компаније иако је имао само 15 година.

Нису све знаменити личности биле научници. Казанова, легендарни заводник са шеснаест година избачен је из школе због неморалног понашања. Једна девојка из Нигерије, која је у осмој години постала мајка, добила је унуче са седамнаест. У истој доби, композитор Феликс Менделсон је иза себе имао дванаест симфонија, а Џозеф Конрад, познати писац, у жељи да постане морнар креће у своју прву пловидбу морем.

Едгар По, песник, као осамнаестогодишњак напушта армију и објављује прву збирку песама.

Једина ''црна овца'' на овом списку је свакако одметник, Billy the Kid. Он је са само 18 година био оптужен за чак дванаест убистава.

 
Ulti Clocks content