ЛИКОВНИ КОНКУРС "ВАСКРСЕЊЕ"

У петак, 10. маја, у просторијама Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" у Руми, организована је додела награда победницима ликовног конкурса на тему "Васкрсење".

Опширније...

 

ПРОЈЕКАТ "МАТУРА 2019"

У четвртак, 9. маја, у нашој школи је одржано предавање за ученике четвртог разреда на тему "Превенција недоличног и насилничког понашања", као део пројакта "Матура 2019".

Опширније...

 

ПРИЈАВА И ПОЛАГАЊЕ ИСПИТА ЗА ИНФОРМАТИЧКИ СМЕР

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ИТ СМЕР је у Гимназији "Стеван Пузић" у Руми, од 13-16. маја, у периоду од 09:00- 18:00 часова и 17. маја до 14:00 часова

ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА је 2.јуна у Гимназији "Змај Јова Јовановић" у Новом Саду. Превоз ученика ће бити обезбеђен.

Ученици заинтересовани за упис полажу пријемни испит из математике (средњи и напредни ниво из збирке за малу матуру).

– максималан број бодова на пријемном испиту је 240, а да би ученик положио пријемни мора да оставари најмање 120 бодова

– поред пријемног испита ученици редовно полажу и малу матуру у својој основној школи

– да би се одељење формирало потребно је да најмање 15 ученика положи пријемни испит, а максималан број ученика у одељењу је 20

– поред 8 информатичких предмета, садржаји осталих предмета се реализују по плану и програму за природни смер гимназије.

План и програм ИТ смера можете прочитати овде

Пријаву за полагање пријемног испита за ИТ смер можете попунити у школи или преузети овде.


 

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА ЗА НОВ ИНФОРМАТИЧКИ СМЕР

У суботу, 4. маја, организована су Отворена врата за све заинтересоване ученике завршних разреда основне школе, који желе да у новој школској години упишу Информатички смер. Рачунарски смер је намењен ученицима са посебним способностима за рачунарство и информатику. Ученици, и њихови родитељи, разговарали су са професорима и директорком о плану и програму новог смера, о начину извођења наставе, као и о опремљености наших информатичких кабинета.


Опширније...

 

42. ФРУШКОГОРСКИ МАРАТОН

У суботу, 4. маја, на Фрушкој Гори, одржан је 42. Фрушкогорски маратон. Као и претходних година, велики број ученика наше школе, одазвао овој манифестацији. 

Поред спортске активности, ова манифестација је пружила ученицима могућност да се упознају и са основним информацијама о Фрушкој Гори као планини, сазнају и виде њене знаменитости, упознају се са биљним и животињским светом... На тај начин је остварена корелација између више предмета (физичког васпитања, историје, биологије и географије).

Опширније...

 

РАЧУНАРСКИ СМЕР-ОТВОРЕНА ВРАТА

У суботу, 4. 5. 2019. године, у 10:30h, биће организована Отворена врата, за родитеље и ученике који желе да упишу Рачунарски смер. Рачунарски смер је намењен ученицима са посебним способностима за рачунарство и информатику. О плану, програму, техничким могућностима Гимназије, као и за сва остала питања у вези овог смера биће вам на располагању професори математике, информатике и директорица Гимназије.

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер