ДОДЕЛА НАГРАДА НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА

У четвртак, 13. јуна 2019. године, уприличена је додела диплома са којом су из наше школе испраћени матуранти генерације 2018/19. На почетку свечаности, ученицима се обратила директорка школе – Софија Благојевић, која је честитала матурантима постигнут успех и пожелела им срећу у даљем школовању и животу. Након уводне речи, она је представила носиоце дипломе „Вук Караџић“, а потом и ученика генерације за школску 2018/19. годину.

Опширније...

 

2. МЕСТО НА ТАКМИЧЕЊУ "МОСТ ОД ШПАГЕТА"

У суботу, 8. јуна, на Департману за грађевинарство и геодезију, Факултета техничких наука, трећу годину заредом, одржано је такмичење за најбољи мост од шпагета. Као пресудни фактор,  оцењивана је њихова функционалност, односно, рађен је тест оптерећења. Представници наше школе, предвођени професорком физике Љиљаном Пантелић, освојили су друго место. Екипу наше школе чинили су следећи ученици: Драгана Чупић, Уна Лазић, Данило Петковић и Данило Кнежевић.

Честитамо!

Опширније...

 

ПОЛАГАЊЕ МАТУРСКИХ ИСПИТА

Последња недеља маја, као и сваке године, била је предвиђена за полагање писменог дела матурског испита. У понедељак, 27. маја матуранти су полагали српски језик и књижевност, а у среду 29. маја страни језик и математику (по избору ученика).


 

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ТРШИЋУ

У недељу, 26. маја 2019. године, одржано је Републичко такмичење из српског језика и језичке културе, у Тршићу. Ученица 3. разреда наше школе, Ања Ловрић, освојила је четврто место.

Честитамо Ањи и њеној професорки српског језика и књижевности Весни Танасић на постигнутом успеху.


 

МАТУРАНТИ (ГЕНЕРАЦИЈА 2018/19.)

401

402

4Д1

4Д2

 

ПРОСЛАВА 60 И 20 ГОДИНА МАТУРЕ

У суботу, 25. маја 2019. године, окупили су се некадашњи ђаци Више мешовите гимназије у Руми, како би обележили 60 година од положене велике матуре. У питању је генерација која је рођена 1940. године. Како је данашња зграда ОШ "Душан Јерковић", те 1959. године када су матурирали, била Виша мешовита гимназија, матуранти су се окупили управо у њој, да се присете успомена на гимназијске дане.

Био је то сусрет пун емоција и ведрине, што је овековечено и на фотографији са садашњом директорком ОШ "Душан Јерковић" Обренком Красић, и директорком Гимназије "Стеван Пузић" Софијом Благојевић.

 

Опширније...

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер