ДАН ШКОЛЕ


Опширније...

 

ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ - "ЖУТИ АУТОБУС"

У уторак, 24. септембра, у Завичајном музеју у Руми приказан је документарни филм "Жути аутобус" ауторке Радмиле Тодић Вулићевић који говори о свакодневном путовању српских ђака у школе које су из Приштине расељене у Грачаницу и Лапље Село. Пројекцију филма пратио је пригодан програм у којем је учествовала ученица наше школе Наталија Ђукановић, изводећи народне песме са Косова и Метохије.

Опширније...

 

КОНЦЕРТ ХОРСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА

"Српско певачко друштво у Руми", чији су чланови, између осталих, и наши ђаци и професори, угостило је претходног викенда у нашем граду Ријечки коморни збор "Вал" из Ријеке. Пријатељски хорови одржали су два заједничка концерта у Руми, један у Римокатоличкој цркви Узвишења Светог Крижа (петак, 20. септембар), а други у Културном центру "Брана Црнчевић" (субота, 21. септембра).
 

50 ГОДИНА АНИП-А "БРАНКО РАДИЧЕВИЋ"

Ансамбл народних игара и песама "Бранко Радичевић", поводом обележавања пет деценија постојања, представио је у петак, 20. септембра, у холу Културног центра "Брана Црнчевић", монографију названу "50 година са вама". Истовремено је отворена и изложба дела фундуса српске народне ношње, музичких инструмената и фото архиве Ансамбла. Програм је увеличан наступом Народног оркестра и певачке групе Ансамбла, чији су чланови наши садашњи и бивши ђаци. Уметнички руководилац АНИП-а, Петар Поповић је такође наш бивши ђак.

Опширније...

 

ARMADA JS – JavaScript Conference

У Новом Саду, 19. и 20. септембра, одржана је прва JavaScript конференција у Србији - Armada JS. На позив организатора, Марка Летића, ученици заинтересовани за програмирање, у пратњи професорке информатике Светлане Бугарин Пантовић, присуствовали су овом догађају.
Догађај је окупио предаваче из компанија као што су Google, Mozilla, IBM, Amazon, Spotify, као и бројне домаће програмере.
Догађају су присуствовали садашњи матуранти наше школе Лука Ушљебрка и Милан Бојанић, као и бивши гимназијалци Силвија Тешић, Лука Матић и Жарко Благојевић.

Опширније...

 

СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ

Светски дан прве помоћи ове године се одржава под слоганом "Свако има право". Организације Црвеног крста широм света на овај дан скрећу пажњу на значај познавања прве помоћи за појединца и за друштвену заједницу. Овој акцији су се придружили и ученици наше школе. Промотери су били ученици Гимназије-активисти Црвеног крста.

Опширније...

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер