КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДА ФОНДА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је Конкурс за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на републичким и међународним такмичењима у периоду од 1. јануара 2018. године до 31. децембара 2018. године. Конкурс ће бити отворен до 10. маја 2019. године.

Детаљније о овом конкурсу, можете прочитати овде.

Ученици наше школе, који желе да конкуришу, а којима је потребна документација из школе, могу у понедељак, 22. априла, у периоду од 8-12 часова, да дођу по њу.

 

ДРУГО МЕСТО НА ТАМИЧЕЊУ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

Општинско такмичење у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања, у организацији Црвеног крста, одржано је у суботу, 13. априла 2019. године у ОШ“Змај Јова Јовановић“ у Руми, уз учешће укупно четрнаест екипа, подељених у две категорије Подмладак-основне школе и Омладина-средње школе.

Опширније...

 

ПРИСУСТВОВАЛИ СМО АНТИКОРУПЦИЈСКОМ ЧАСУ У НОВОМ САДУ

У среду, 17. априла, у Гимназији “Исидора Секулић” у Новом Саду одржан је други Антикорупцијски час намењен ђацима завршних разреда средњих школа и њиховим наставницима са подручја Школске управе Нови Сад. Час се организује у оквиру пројекта "Превенција и борба против корупције". Нашу школу су представљали Ива Вуичић, Милица Дрлић, Михајло Недић и Никола Ђапић, са директорком Софијом Благојевић.

Опширније...

 

ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

У суботу, 13. априла, у Земуну, одржано је регионално такмичење из географије у организацији Националне географске олимпијаде и Центра за таленте Републике Србије. Задаци и питања су били искључиво логичког и проблемског типа, повезани са разним природним и друштвеним наукама, што ово такмичење чини врло специфичним и новим код нас.

Наши ученици Марко Кутијевац и Лука Ушљебрка, обојица из одељења 3О1, а под менторством професора Ненада Радића, у конкуренцији 430 ученика из целе Србије, пласирали су се на републички ниво.

ЧЕСТИТАМО!!!


 

22. АРТ ТРЕМА ФЕСТ

Арт Трема Фест је међународни фестивал академских позоришта, који афирмише рад студената академија уметности, приказујући њихове испитне, дипломске и професионалне продукције, као и камерне представе које настају у сарадњи са позориштима, независним театарским асоцијацијама и установама културе.

Ове године Арт Трема Фест је трајао од 27- 31. марта, и окупио је велики број волонтера, међу којима су били и ученици наше школе: Јелена Огњеновић, Теодора Ћулибрк, Невена Бајић, Милица Квочка, Теодора Станојчић, Исидора Ловчанин и Софија Пешић.
 

МОСТ ОД ШПАГЕТА

Факултет техничких наука и Департман за грађевинарство и геодезију у Новом Саду,

организовали су у суботу, 30. марта, радионицу у прављењу мостова од шпагета,

као припрему за такмичење, које ће се одржати у мају месецу.

Нашу екипу су представљали ученици четврте године: Уна Лазић, Данило Кнежевић и Драгана Чупић, предвођени професорком физике Љиљаном Пантелић.


 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер