Извештај са промоције збирке игроказа ,,Играјући се учимо“

Промоција збирке игроказа ,,Играјући се учимо“ одржана је у среду,10.12.2014. у 18 часова у холу Културног центра у Руми. На промоцији су говорили Бранислава Коњевић, професор историје,директор Гимназије и аутор збирке, Владислав Тодоровић, професор латинског језика и председник Школског одбора и Надица Покрајац,професор српског језика и књижевности.

Ауторка је истакла да је збирка настала као жеља да се шклско градиво приближи ђацима на један нови, занимљив начин. Инспирисана средњовековном историјом, народном етиком,обичајима,тамбурашким и музичким,али и савременим дешавањима, ауторка је написала збирку игроказа која свим колегама професорима и наставницима може да послужи као одлично дидактичко средство. Штампање збирке игроказа у потпуности је омогућио Покрајински секретеријат за образовање у Новом Саду.

У оквиру промоције збирке игроказа приказана је представа ,,С песником сремске равнице“ инспирисана стиховима Радивоја Прокопљевића Проке. У представи су учествовали ученици Гимназије, чланови драмске секције, као и певачка група Гимназије под управом Марије Ратанчић, професорке енглеског језика.

 

.
 

Обележавање Дана борба против AIDS

Поводом Дана борбе против AIDS-а одржана је представа „Вирус“ у Културном центру у Руми коју је организовало Градско позориште из Руме у сарадњи са Ученичким парламентом гимназије. Професори, чланови Ученичког парламента, гимназијалци и остатак публике су уживали гледајући представу у којој је глумила и ученица четвртог разреда наше школе, као и члан Ученичког парламента, Ана Кесеровић.

После представе волонтери Црвеног крста су одржали мање предавање о AIDS.

slike mozete pogledati na  https://www.facebook.com/zoltan.fridman/media_set?set=a.10205053527408113.1073741970.1540811651&type=1

.
 

Мали сајам науке

Ученички парламент је уз помоћ професорице хемије Светлане Бошковић и биологије Биљане ГајевићÂ  организовао „Мали сајам науке“ у четвртак 20. новембра.  Овај пројекат је финансирала Унија средњошколаца Србије. Пројекат је био расписан за њихов конкурс „Наша боља школа“ који је управо прилика за решавање једног од постојећих проблема у оквиру школске околине, екологије, културе и начина предавања.

Сајам науке су посетили ученици осмог разреда основне школе „Змај Јова Јовановић“ из Руме са својим наставницима, као и професори и ученици наше школе.

Директорица гимназије Бранислава Коњевић, професорица хемије Светлана Бошковић и ученица четвртoг разреда и члан Ученичког парламента Наталија Перишић су отвориле овај сајам науке.

Одабрани гимназијалци су публици показали пар експеримената који су задивили присутне ученике, јер су чак и они могли да учествују и помогну, а ово су експерименти:

 1. Јаје у боци (Марко Билић, Милош Радојчић );
 2. Издвајање људске ДНК (Небојша Курјега, Тамара Јовичић);
 3. Издвајање ДНК из кивија (Милан Старчевић, Гордана Сарчев );
 4. Рукавица која маше (Милица Кокир);
 5. Како вода може да кључа на температури нижој од 100оC (Николина Савић);
 6. Чаробни кристали (Александар Иванић);
 7. Дехидратација плавог камена (Наталија Перишић);
 8. Слоновска паста за зубе (Тамара Јовичић);
 9. Чаробно млеко (Тања Столић);
 10. Како одвојити бибер од соли (Тања Столић);
 11. Вулканска ерупција (сирће и сода бикарбона) (Александар Иванић), професорица географије Софија Благојевић је дала три вулкана за извођење овог експеримента;
 12. Вакуум у боци (Коста Јоцић);
 13. Вулканска ерупција (калијум-перманганат, глицерол) (Коста Јоцић).

Све слике можете погледати на сајту https://www.facebook.com/media/set/?set=a.922198534457311.1073741835.593040724039762&type=3 

.
 

Дан школе


Гимназијалци су 11. октобра прославили 102. рођендан наше школе заједно са својим професорима.

Поводом Дана школе одржана је фудбалска утакмица између професора гимназије и ученика. Обе екипе су дале све од себе и утакмица је била врло узбудљива за публику, па су се могли чути гласни навијачи и једне и друге екипе. Ученицима су се у публици придружили и остали професори наше школе, као и радо виђени професори који су у пензији. Професори су овог пута били бољи од ученика и победили су младе гимназијалце. Све честитке нашим професорима!

Публика је после ове врло занимљиве утакмице посматрала и пикадо у ком су се такмичиле професорице и ученице. Иако су се ученице трудиле да победе, професорице су их ипак савладале. Честитамо и нашим професорицама!

После такмичења у пикаду одржано је кратко дружење ученика у холу школе, док су професори остали на ручку који је специјално за ову прилику спремио професор историје Борислав Брадић.

Слике можете погледати на овој адреси https://www.facebook.com/media/set/?set=a.894140417263123.1073741834.593040724039762&type=3 

.
 

СРЕЋАН 101. РОЂЕНДАН!!!

У суботу, 5. октобра 2013. прославили смо 101. рођендан наше школе одржавањем турнира у мушкој кошарци и ревијалном одбојкашком утакмицом одиграном између ученица и професорица.
У финалу кошаркашког турнира бориле су се екипе ученика четвртог и трећег разреда. Екипу четвртог разреда чинили су ученици: Дамјан Павловић, Стефан Калуђеровић и Филип Свирчевић, а екипу трећег разреда чинили су ученици: Јован Татић, Вања Билић и Петар Змијањац. Више среће имали су ученици трећег разреда и они су своје снаге одмерили у суперфиналу са екипом професора. Спортско срце да изађу ученицима на црту имали су професор енглеског језика Милош Ћорда, професор руског језика Радослав Божић и професори физичког васпитања Ненад Петровић и Драган Нинковић. Ученици су показали више вештине и савладали професорску екипу и овом приликом им од срца честитамо!
Ревијална одбојкашка утакмица завршена је такође у корист ученица. Њихову екипу чиниле су ученице: Тијана Грбић,Наташа Вејновић, Јелена Слијепчевић, Милица Мињин, Маја Јанковић, Милица Гајевић, Татјана Мачковић и Милица Кокир. Екипу радница школе чиниле су професорице енглеског језика Драгана Томић и Марија Ратанчић, професорица биологије Биљана Гајевић, професорица историје Сања Југовић, професорица физичког васпитања Вера Милованчевић и секретар школе Јелица Јапић.
После спортског надметања уследило је дружење у холу школе између наших пензионера, ученика и радника школе!

Pogledajte fotografije..
 

Упис

Завршен је први круг уписа у школу.
Остало је још два места на друштвено-језичком смеру и четрнаест места на општем смеру..
 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер