50 ГОДИНА АНИП-А "БРАНКО РАДИЧЕВИЋ"

Ансамбл народних игара и песама "Бранко Радичевић", поводом обележавања пет деценија постојања, представио је у петак, 20. септембра, у холу Културног центра "Брана Црнчевић", монографију названу "50 година са вама". Истовремено је отворена и изложба дела фундуса српске народне ношње, музичких инструмената и фото архиве Ансамбла. Програм је увеличан наступом Народног оркестра и певачке групе Ансамбла, чији су чланови наши садашњи и бивши ђаци. Уметнички руководилац АНИП-а, Петар Поповић је такође наш бивши ђак.

Опширније...

 

ARMADA JS – JavaScript Conference

У Новом Саду, 19. и 20. септембра, одржана је прва JavaScript конференција у Србији - Armada JS. На позив организатора, Марка Летића, ученици заинтересовани за програмирање, у пратњи професорке информатике Светлане Бугарин Пантовић, присуствовали су овом догађају.
Догађај је окупио предаваче из компанија као што су Google, Mozilla, IBM, Amazon, Spotify, као и бројне домаће програмере.
Догађају су присуствовали садашњи матуранти наше школе Лука Ушљебрка и Милан Бојанић, као и бивши гимназијалци Силвија Тешић, Лука Матић и Жарко Благојевић.

Опширније...

 

СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ

Светски дан прве помоћи ове године се одржава под слоганом "Свако има право". Организације Црвеног крста широм света на овај дан скрећу пажњу на значај познавања прве помоћи за појединца и за друштвену заједницу. Овој акцији су се придружили и ученици наше школе. Промотери су били ученици Гимназије-активисти Црвеног крста.

Опширније...

 

ПЛАНИНАРСКА АКЦИЈА "ДАН ПЕШАЧЕЊА У СРБИЈИ"

"Дан пешачења у Србији" је спортско рекреативна манифестација коју организују планинарски клубови у Србији под покровитељством Планинарског савеза Србије и уз подршку Министарства спорта. Циљ манифестације је подстицање здравих животних навика, указивање на значај кретања за унапређење здравља и социјализација.

Поводом ове акције планинарски клуб "Борковац" је у суботу 14. септембра 2019. године организовао пешачење Борковачком шумом и око Борковачког језера. Овој акцији одазвала се и наша школа. Професори и ђаци су прешли стазу дугу око 14.5км.

Опширније...

 

ПРИЈЕМ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА


У понедељак, 2. септамбра директорка школе Софија Благојевић, са одељењским старешинама, дочекала је ученике првог разреда и пожелела им срећну и успешну школску годину.

Пријем родитеља ученика који су уписали први разред је био у понедељак, 9. септембра.

 

47. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА "БОРКОВАЦ"

У периоду од 26. до 29. августа шест ученица наше школе је са професорком ликовне културе, Анђелком Стојаковић, учествовало на 47. ликовној колонији "Борковац". Овогодишња ликовна колонија је окупила 15. ученика из четири средње школе, са територије Руме, Шапца и Новог Сада. Тема колоније је била: “Идејна решења и израда самосталног накита или накита као апликација на одећи“. Гимназију су представљале: Милица Атанацковић (2О1), Исидора Ловчанин (2Д1), Милица Квочка (4Д1), Анастасија Бркић (4Д1), Јелена Огњеновић (4Д1) и Александра Видић (4Д2). На јесен је планирана изложба радова у Завичајном музеју Рума, као и проглашење победника.

Опширније...

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер