КНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА бр. 1/2015 ИЗВОЂЕЊЕ ЕКСКУРЗИЈЕ У ШКОЛСКОЈ 2014/2015. ГОДИНИ ЗА УЧЕНИКЕ ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА ГИМНАЗИЈЕ „СТЕВАН ПУЗИЋ“ У РУМИ ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК

КОНКУРСНУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ можете преузети на следећој адреси

https://www.dropbox.com/s/v4hg91c3l1ar90l/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B5%202015%20%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%9B%D0%B8%20%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%B4.doc?dl=0.
 

Квиз из енглеског и руског језика

Ученички парламент је у четвртак 11. децембра организовао квиз из енглеског и руског језика уз помоћ професора Гимназије. Овај пројекат је финансиран од стране Уније средњошколаца Србије и ово је завршни део пројекта који је наша школа радила за Унију (први део је био мали сајам науке о ком смо вам већ писали).

Питања су се односила на општу културу Русије и Уједињеног Краљевства, па су учесници имали задатак да препознају музику, филмове и познате личности из ових држава.

Прво је одржан квиз из руског језика који је водио ученик четвртог разреда Гимназије, Коста Јоцић. Чланови прве екипе су били Петар Змијањац, Миленко Кесер и Јован Стојшић, друге Димитрије Митић, Лазар Костић и Игор Пивалица, а треће Дубравка Дрлић, Јована Тешић и Кристина Черги. У жирију су били професори руског језика Радослав Божић и Љубица Бакић. Друга екипа је победила и освојила речнике руског језика. Све похвале за другу екипу!

После овог дела квиза следило је такмичење на енглеском језику. Водитељка је била Милица Матић, ученица четвртог разреда Гимназије, а чланови прве екипе су били Јован Стојшић, Срђан Карић и Милић Видић, друге: Димитрије Митић, Лазар Кириџић и Игор Пивалица, а треће Бранислава Полимац, Николина Савић и Маша Пивалица. У жирију су били професори енглеског језика Марија Ратанчић, Милош Ћорда и Јована Маринковић. Прва екипа је победила и освојила речнике енглеског језика. Све похвале за ове гимназијалце!

.
 

Покажи свој таленат!

У среду 10. децембра после шестог часа одржано је такмичење „Покажи свој таленат“. Ученици наше школе су показали своје таленте њиховим школским другарима, који су их подржали.

Учсеници су:

 1. Емилија Јовановић која је певала песму „Ој Косово, Косово“ уз пратњу тамбуре коју је свирао Михајло Страјин, ученици првог разреда Гимназије;
 2. Дуња Ерић, ученица другог разреда, која је на флаути одсвирала композицију „Arabella“;
 3. Певачка група Гимназије са песмом „Јовано, Јованке“;
 4. Јован Стојшић, ученик четвртог разреда, који је на хармоници одсвирао композицију „Дунавски талас“;
 5. Јована Михаила Утвић је певала песму „Dust in the wind“ групе Канзас уз пратњу гитаре коју је свирао Милан Кнежевић, ученици трећег разреда;
 6. Михајло Страјин са композицијом „Бадинери“ Ј. С. Баха на тамбури;
 7. Никола Јуришић, ученик четвртог разреда, је свирао бубњеве;
 8. Божо Михајловић, ученик четвртог разреда, је показао пар брејк-денс покрета уз пратњу бубњева које је свирао Никола Јуришић.

Све похвале учесницима који су били одлични.

Ко се вама највише свидео?

.
 

Извештај са промоције збирке игроказа ,,Играјући се учимо“

Промоција збирке игроказа ,,Играјући се учимо“ одржана је у среду,10.12.2014. у 18 часова у холу Културног центра у Руми. На промоцији су говорили Бранислава Коњевић, професор историје,директор Гимназије и аутор збирке, Владислав Тодоровић, професор латинског језика и председник Школског одбора и Надица Покрајац,професор српског језика и књижевности.

Ауторка је истакла да је збирка настала као жеља да се шклско градиво приближи ђацима на један нови, занимљив начин. Инспирисана средњовековном историјом, народном етиком,обичајима,тамбурашким и музичким,али и савременим дешавањима, ауторка је написала збирку игроказа која свим колегама професорима и наставницима може да послужи као одлично дидактичко средство. Штампање збирке игроказа у потпуности је омогућио Покрајински секретеријат за образовање у Новом Саду.

У оквиру промоције збирке игроказа приказана је представа ,,С песником сремске равнице“ инспирисана стиховима Радивоја Прокопљевића Проке. У представи су учествовали ученици Гимназије, чланови драмске секције, као и певачка група Гимназије под управом Марије Ратанчић, професорке енглеског језика.

 

.
 

Обележавање Дана борба против AIDS

Поводом Дана борбе против AIDS-а одржана је представа „Вирус“ у Културном центру у Руми коју је организовало Градско позориште из Руме у сарадњи са Ученичким парламентом гимназије. Професори, чланови Ученичког парламента, гимназијалци и остатак публике су уживали гледајући представу у којој је глумила и ученица четвртог разреда наше школе, као и члан Ученичког парламента, Ана Кесеровић.

После представе волонтери Црвеног крста су одржали мање предавање о AIDS.

slike mozete pogledati na  https://www.facebook.com/zoltan.fridman/media_set?set=a.10205053527408113.1073741970.1540811651&type=1

.
 

Мали сајам науке

Ученички парламент је уз помоћ професорице хемије Светлане Бошковић и биологије Биљане ГајевићÂ  организовао „Мали сајам науке“ у четвртак 20. новембра.  Овај пројекат је финансирала Унија средњошколаца Србије. Пројекат је био расписан за њихов конкурс „Наша боља школа“ који је управо прилика за решавање једног од постојећих проблема у оквиру школске околине, екологије, културе и начина предавања.

Сајам науке су посетили ученици осмог разреда основне школе „Змај Јова Јовановић“ из Руме са својим наставницима, као и професори и ученици наше школе.

Директорица гимназије Бранислава Коњевић, професорица хемије Светлана Бошковић и ученица четвртoг разреда и члан Ученичког парламента Наталија Перишић су отвориле овај сајам науке.

Одабрани гимназијалци су публици показали пар експеримената који су задивили присутне ученике, јер су чак и они могли да учествују и помогну, а ово су експерименти:

 1. Јаје у боци (Марко Билић, Милош Радојчић );
 2. Издвајање људске ДНК (Небојша Курјега, Тамара Јовичић);
 3. Издвајање ДНК из кивија (Милан Старчевић, Гордана Сарчев );
 4. Рукавица која маше (Милица Кокир);
 5. Како вода може да кључа на температури нижој од 100оC (Николина Савић);
 6. Чаробни кристали (Александар Иванић);
 7. Дехидратација плавог камена (Наталија Перишић);
 8. Слоновска паста за зубе (Тамара Јовичић);
 9. Чаробно млеко (Тања Столић);
 10. Како одвојити бибер од соли (Тања Столић);
 11. Вулканска ерупција (сирће и сода бикарбона) (Александар Иванић), професорица географије Софија Благојевић је дала три вулкана за извођење овог експеримента;
 12. Вакуум у боци (Коста Јоцић);
 13. Вулканска ерупција (калијум-перманганат, глицерол) (Коста Јоцић).

Све слике можете погледати на сајту https://www.facebook.com/media/set/?set=a.922198534457311.1073741835.593040724039762&type=3 

.
 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер