Традиција се наставља

Већ традиционално, наша драмска секција, спремала је програм за прославу Савиндана. Овогодишњом представом ''Свето тројство сремачко'', гимназијалци су се представили и широј публици учешћем у ТВ-емисијама РТ Војводине и Сремске телевизије.

Шаролики глумачки ансамбл чинили су ученици свих разреда, а професорску екипу чинио је тим који већ годинама побеђује:) Љиљана Војводић-професорка ликовне културе, Надица Покрајац-професорка српског језика и Бранислава Коњевић-професорка историје.

Ако не пре, видимо се наредног Савиндана!

БК

.
 

Филмска радионица

Од марта па све до јуна ове године, у организацији Кино Клуба Vorky Team из Руме, одржаће се Филмска радионица, која ће имати за циљ да каналише енергију младих људи ка филму са једне стране и да створи филмску сцену која не постоји у Руми, са друге стране.
Полазници ће na радионици изучавати основе филма, од почетака до савременог филма, као и снимање филмова. Филмска радионица је бесплатна и намењена је средњошколцима.

Предавања би се одржавала двапут недељно у току четири месеца. Odrzavace se vikendom (subota i nedelja) u trajanju od po 4 sata.

Ова четири месеца полазници би се упознали са:

· основним појмовима филмске уметности
· историјом и естетиком
· теоријом филма Славка Воркапића
· писањем сценарија и начином снимања филмова
· и др. .

Опширније...

 

Eкскурзија-зашто не?!

И ове године румски гимназијалци ићи ће на екскурзију. Маршуте већ устаљене, можда већ и виђене, али ново друштво и ново искуство  доноси нови изазов. Прваци иду пут планине Таре и Бајине Баште. Уз пут ћете упознати лепоте западне Србије, културне и историјске споменике... Појединци ће утврдити градиво, но свако путовање доноси ново искуство.

Ученици другог разреда посетиће главни град Мађарске, Будимпешту и њену околину. У Будимпешти, поред свих историјско-културних знаменитости, видеће српску гимназију, зграду Текелијанума, па Сент Андреју, као доказ српског битисања у важним моментима европске историје.

Трећи разред креће пут ренесансне Италије: мистична Венеција, романтична Верона, елегантна Фиренца, пркосна Пиза...

ИСКУСТВО с путовања је БОГАТСТВО које вам нико не може одузети, зато крените на екскурзију, зашто да не?! :)

.
 

НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ

Наша школа проглашена је за најуспешнију у школском спорту за протеклу 2010. годину, а професорка физичког васпитања, Вера Милованчевић, за најбољег педагога физичке културе у нашој општини.
Свима честитамо, уз обећање да ћемо се сви придржавати старе девизе          ''У ЗДРАВОМ ТЕЛУ – ЗДРАВ ДУХ''

БК

 

.
 

СМОТРА РЕЦИТАТОРА

У суботу, 26. фебруара 2011.године, одржана је Општинска смотра рецитатора ''Песниче народа мог''. На овом такмичењу учествовали су и ученици наше школе, а пласман на Зонску смотру рецитатора у Старој Пазови остварили су: Летић Тамара, Миладиновић Ивана и Петковић Бојан, сви ученици II разреда.

БК

.
 

МАТЕМАТИЧАРИ – СРЕЋНО!

Ученици наше школе: Перишић Мартина(I разред), Милутиновић Милица(II разред), Илић Рајко, Ковачевић Здравко(III разред), Милутиновић Слободан(III разред) и Шовић Милан(IV разред) учествовали су 19. фебруара 2011. године на Окружном такмичењу из математике и постигли запажене резултате.


Пласман на Републичко такмичење остварили су: Перишић Мартина, Милутиновић Милица и Милутиновић Слободан.
Сви ови успеси су резултат озбиљног и систематског рада наших професора математике и ученика. Таквим радом и резултатима потврђују правило да из наше школе, сваке године, изађе група изузетних математичких талената.

Желимо им успех у даљем раду и такмичењу!!!
БК.
 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер