Eкскурзија-зашто не?!

И ове године румски гимназијалци ићи ће на екскурзију. Маршуте већ устаљене, можда већ и виђене, али ново друштво и ново искуство  доноси нови изазов. Прваци иду пут планине Таре и Бајине Баште. Уз пут ћете упознати лепоте западне Србије, културне и историјске споменике... Појединци ће утврдити градиво, но свако путовање доноси ново искуство.

Ученици другог разреда посетиће главни град Мађарске, Будимпешту и њену околину. У Будимпешти, поред свих историјско-културних знаменитости, видеће српску гимназију, зграду Текелијанума, па Сент Андреју, као доказ српског битисања у важним моментима европске историје.

Трећи разред креће пут ренесансне Италије: мистична Венеција, романтична Верона, елегантна Фиренца, пркосна Пиза...

ИСКУСТВО с путовања је БОГАТСТВО које вам нико не може одузети, зато крените на екскурзију, зашто да не?! :)

.
 

НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ

Наша школа проглашена је за најуспешнију у школском спорту за протеклу 2010. годину, а професорка физичког васпитања, Вера Милованчевић, за најбољег педагога физичке културе у нашој општини.
Свима честитамо, уз обећање да ћемо се сви придржавати старе девизе          ''У ЗДРАВОМ ТЕЛУ – ЗДРАВ ДУХ''

БК

 

.
 

СМОТРА РЕЦИТАТОРА

У суботу, 26. фебруара 2011.године, одржана је Општинска смотра рецитатора ''Песниче народа мог''. На овом такмичењу учествовали су и ученици наше школе, а пласман на Зонску смотру рецитатора у Старој Пазови остварили су: Летић Тамара, Миладиновић Ивана и Петковић Бојан, сви ученици II разреда.

БК

.
 

МАТЕМАТИЧАРИ – СРЕЋНО!

Ученици наше школе: Перишић Мартина(I разред), Милутиновић Милица(II разред), Илић Рајко, Ковачевић Здравко(III разред), Милутиновић Слободан(III разред) и Шовић Милан(IV разред) учествовали су 19. фебруара 2011. године на Окружном такмичењу из математике и постигли запажене резултате.


Пласман на Републичко такмичење остварили су: Перишић Мартина, Милутиновић Милица и Милутиновић Слободан.
Сви ови успеси су резултат озбиљног и систематског рада наших професора математике и ученика. Таквим радом и резултатима потврђују правило да из наше школе, сваке године, изађе група изузетних математичких талената.

Желимо им успех у даљем раду и такмичењу!!!
БК.
 

Прослава Дана заљубљених

У Руми ће у пондељак 14. фебруара 2011. године Ученички парламенти средњих школа, Омладина ЈАЗАС-а, Омладински савет Рума, НООР и Канцеларија за младе општине Рума обележити Дан заљубљених заједничком акцијом. Акција почиње на Градском тргу у 12 часова поделом пропагандног материјала и привезака у облику срца. НООР ће том приликом фотографисати све парове који буду спремни да се јавно пред камерама пољубе, а као награду добијају привезак. Фотографије са акције, моћи ће да се преузму на сајту НООР-а и на Facebook-у. Након тога, биће организована велика журка у Дому омладине са почетком у 21 час. Током вечери биће организоване разне занимљиве игре које је спремила Омладина ЈАЗАС-а, а спремају се и караоке.

Позивамо све да дођу на трг током дана, а увече на журку.

Улаз на журку је бесплатан.

Желимо свим средњошколцима срећан Дан заљубљених.

Независна омладинска организација Руме - НООР Рума

.
 

Траговима Шерлока Холмса

Пратећи стопе режисера Гаја Ричија и његову савршену екипу коју чине Роберт Дауни Џуниор и Џуд Лоу посетићемо кључне локације на којима је снимљен најновији филм о чувеном детективу `Шерлок Холмс`. Лондон, Ливерпул и Манчестер су места која можемо видети у филму а која нам савршено осликавају Британију тог времена. Оригиналне приче Артура Конана Дојла такође нам помажу да Британију видимо у неком новом светлу. То светло ће Вас заслепити а погледајте и због чега.

 

Катедрала светог Павла једна je од препознатљивих грађевина које чине панораму Лондона и једноставно не смете пропустити да је посетите кад Вам се укаже прилика. Ова катедрала је у многим филмовима послужила да направи специфичну атмосферу.

  .

Опширније...

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер