Такмичење у дебатовању

У суботу 28. марта 2015. године Ученички парламент Гимназије са председником Милицом Милошевић и професорицом филозофије Софијом Манојловић организовао је такмичење у дебатовању у Културном центру Рума.

На такмичењу су учествовале Гимназија „Стеван Пузић“ из Руме, Економска школа „9. мај“ и Митровачка гимназија из Сремске Митровице.

Теме дебатовања су биле:

1. Легализовање марихуане,

2. Легализовање проституције,

3. Живот у селу/граду,

4. Увођење сексуалног образовања у основне школе,

5. Физичко кажњавање деце,

6. ГМО производи,

7. Школовање у иностранству,

8. Приватно/државно образовање и школе,

9. Вакцинација,

10. Нови закони у саобраћају.

У првој екипи наше Гимназије су били ученици трећег разреда Андреј Димитријевић, Софија Рикановић и Сара Кресојевић. Они су заузели треће место на овом такмичењу и честитамо им на оствареном успеху. У другој екипи су били ученици четвртог разреда Урош Васиљевић, Димитрије Митић, који је проглашен за најбољег учесника на такмичењу, и Вања Билић. Они су изгубили у полуфиналу од екипе из Економске школе „9. мај“. Трећу екипу, која је победила на овом такмичењу, чинили су ученици другог разреда Лазар Марковић и Марина Вујин, као и ученица првог разреда Милица Ћулибрк. Честитамо! Ментор ових екипа је била професорица филозофије Софија Манојловић.

Прва екипа из Економске школе „9. мај“ из Сремске Митровице је заузела друго место на такмичењу и њу су чинили ученици Бранислава Милошевић, Тамара Скорупан и Милош Илић. У другој екипи су били ученици Владимир Брадић, Јована Маћешић и Гордана Полскић, а њихов ментор је била професорица Весна Поповић.

Екипе из Митровачке гимназије су чинили ученици Слободан Пантелић, Милан Нинковић, Филип Галечић, Вељко Вученић, Бранислав Вученовић и Никола Спасојевић, а њихов ментор је био професор Филип Николић.

Жири на такмичењу су чинили адвокат Пера Јаношевић, новинари Смиљана Џакула и Срба Чојчић, професорица српског језика и књижевности Славица Огњеновић и виши библиотекар – организатор рада у окружењу COBISS-а Стеван Ковачевић, који је био и главни члан жирија.

Овим путем се захваљујемо Културном центру Рума који нам је изашао у сусрет и омогућио нам простор за одржавање такмичења, као и техничку подршку. Такође желимо да се захвалимо подруму пића „Даст МБ“ и пекари „Шар-планина“ који су омогућили храну и пиће за такмичаре и жири, као и Општини Рума и господину начелнику Светиславу Дамјанчуку који нам је омогућио штампање диплома и захвалница за такмичаре у фото радњи „Фото Стар“ у Руми.

У недељу 29. марта ће на Сремској Телевизији бити прилог са такмичења. Интервју су дали главни члан жирија Стеван Ковачевић, председник Ученичког парламента Милица Милошевић, потпредседник парламента и учесник на такмичењу Андреј Димитријевић, као и такмичари Милица Ћулибрк и Слободан Пантелић.

.
 

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА бр. 03/2015 ИЗВОЂЕЊЕ ЕКСКУРЗИЈЕ У ШКОЛСКОЈ 2014/2015. ГОДИНИ ЗА УЧЕНИКЕ ПРВОГ РАЗРЕДА ГИМНАЗИЈЕ „СТЕВАН ПУЗИЋ“ У РУМИ ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК

КОНКУРСНУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ можете преузети на следећој адреси


https://www.dropbox.com/s/c9yjfdhp08pe8cx/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0%202015%20%D0%BF%D1%80%D0%B2%D0%B8%20%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%B4.doc?dl=0

.
 

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА бр. 2/2015 ИЗВОЂЕЊЕ ЕКСКУРЗИЈЕ У ШКОЛСКОЈ 2014/2015. ГОДИНИ ЗА УЧЕНИКЕ ДРУГОГ РАЗРЕДА ГИМНАЗИЈЕ „СТЕВАН ПУЗИЋ“ У РУМИ ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК

КОНКУРСНУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ можете преузети на следећој адреси


https://www.dropbox.com/s/0l5j2d6timznekz/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B5%202015%20%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8%20%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%B4.doc?dl=0

.
 

КНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА бр. 1/2015 ИЗВОЂЕЊЕ ЕКСКУРЗИЈЕ У ШКОЛСКОЈ 2014/2015. ГОДИНИ ЗА УЧЕНИКЕ ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА ГИМНАЗИЈЕ „СТЕВАН ПУЗИЋ“ У РУМИ ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК

КОНКУРСНУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ можете преузети на следећој адреси

https://www.dropbox.com/s/v4hg91c3l1ar90l/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B5%202015%20%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%9B%D0%B8%20%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D0%B4.doc?dl=0.
 

Квиз из енглеског и руског језика

Ученички парламент је у четвртак 11. децембра организовао квиз из енглеског и руског језика уз помоћ професора Гимназије. Овај пројекат је финансиран од стране Уније средњошколаца Србије и ово је завршни део пројекта који је наша школа радила за Унију (први део је био мали сајам науке о ком смо вам већ писали).

Питања су се односила на општу културу Русије и Уједињеног Краљевства, па су учесници имали задатак да препознају музику, филмове и познате личности из ових држава.

Прво је одржан квиз из руског језика који је водио ученик четвртог разреда Гимназије, Коста Јоцић. Чланови прве екипе су били Петар Змијањац, Миленко Кесер и Јован Стојшић, друге Димитрије Митић, Лазар Костић и Игор Пивалица, а треће Дубравка Дрлић, Јована Тешић и Кристина Черги. У жирију су били професори руског језика Радослав Божић и Љубица Бакић. Друга екипа је победила и освојила речнике руског језика. Све похвале за другу екипу!

После овог дела квиза следило је такмичење на енглеском језику. Водитељка је била Милица Матић, ученица четвртог разреда Гимназије, а чланови прве екипе су били Јован Стојшић, Срђан Карић и Милић Видић, друге: Димитрије Митић, Лазар Кириџић и Игор Пивалица, а треће Бранислава Полимац, Николина Савић и Маша Пивалица. У жирију су били професори енглеског језика Марија Ратанчић, Милош Ћорда и Јована Маринковић. Прва екипа је победила и освојила речнике енглеског језика. Све похвале за ове гимназијалце!

.
 

Покажи свој таленат!

У среду 10. децембра после шестог часа одржано је такмичење „Покажи свој таленат“. Ученици наше школе су показали своје таленте њиховим школским другарима, који су их подржали.

Учсеници су:

  1. Емилија Јовановић која је певала песму „Ој Косово, Косово“ уз пратњу тамбуре коју је свирао Михајло Страјин, ученици првог разреда Гимназије;
  2. Дуња Ерић, ученица другог разреда, која је на флаути одсвирала композицију „Arabella“;
  3. Певачка група Гимназије са песмом „Јовано, Јованке“;
  4. Јован Стојшић, ученик четвртог разреда, који је на хармоници одсвирао композицију „Дунавски талас“;
  5. Јована Михаила Утвић је певала песму „Dust in the wind“ групе Канзас уз пратњу гитаре коју је свирао Милан Кнежевић, ученици трећег разреда;
  6. Михајло Страјин са композицијом „Бадинери“ Ј. С. Баха на тамбури;
  7. Никола Јуришић, ученик четвртог разреда, је свирао бубњеве;
  8. Божо Михајловић, ученик четвртог разреда, је показао пар брејк-денс покрета уз пратњу бубњева које је свирао Никола Јуришић.

Све похвале учесницима који су били одлични.

Ко се вама највише свидео?

.
 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер
Банер