Биланс

На крају наставне године можемо да сведемо биланс активности и учинка наших ученика на овогодишњим такмичењима.
Запажене резултате постигли су наши ученици из математике, латинског језика и историје. Они су на Републичком такмичењу освојили награде и похвале.
На Републичком такмичењу из МАТЕМАТИКЕ, ученик III разреда, Милутиновић Слободан, освојио је III награду, а ученица II разреда, Милутиновић Милица и ученица I разреда, Перишић Мартина су похваљене. .

Опширније...

 

Такмичење у знању латинског језика

На основу резултата са Школског такмичења у знању латинског језика одржаног у среду, 6. априла 2011. године у нашој школи, на Републичко такмичење у знању латинског језика пласирали су се Милица Ђурић из 1д2 и Стеван Маричић из 1о1.
Честитамо пласираним ученицима и желимо им успех на такмичењу 14. маја 2001. у Београду!
.
 

Oкружно такмичење из историје

У суботу, 16. априла 2011. године, ученици наше школе учествовали су на Окружном такмичењу из историје у Сремској Митровици.
Пласман на Републичко такмичење остварила је ученица IV разреда, Богдана Стјепановић.
Желимо јој пуно успеха у даљем такмичењу Smile Smile Smile
Б.К.

.
 

Солидарност наших ученика

Поводом катастрофе која је задесила Јапан, грађани Руме одлучили су да покажу своју солидарност и пруже помоћ угроженима. Иницијативу за помоћ Јапану покренула је Румљанка Маја Шимулак уз помоћ Јовице Грубишића и Слободана Косановића. Помоћ се састоји од донаторских дружења и скупова подршке која се свакодневно одржавају у локалу код мале фонтане у центру, где грађани могу да оставе прилог за угрожене, а обезбеђене су и мале награде за донаторе. Акцији су се прикључили и ученици Гимназије „Стеван Пузић“ из Руме, који свакодневно носе мајице и капе са симболима Јапана и на тај начин подсећају своје суграђане на солидарност и позивају их на пружање помоћи настрадалима и угроженима у Јапану.

Данка Јововић

.
 

Историчари

У суботу, 19. марта 2011. године, у нашој школи је одржано Општинско такмичење из историје у категорији Средњих стручних школа и Гимназија. Из наше школе на Окружно такмичење пласирали су се следећи ученици: Сремац Никола (први разред), Рацковић Ања (други разред) и Стјепановић Богдана (четврти разред).
Проучавање прошлости може бити права авантура, ако јој се приступи на прави начин. Срећан пут у прошлост и пуно успеха на следећем нивоу такмичења свим нашим ученицима!
Б.К.

.
 

Традиција се наставља

Већ традиционално, наша драмска секција, спремала је програм за прославу Савиндана. Овогодишњом представом ''Свето тројство сремачко'', гимназијалци су се представили и широј публици учешћем у ТВ-емисијама РТ Војводине и Сремске телевизије.

Шаролики глумачки ансамбл чинили су ученици свих разреда, а професорску екипу чинио је тим који већ годинама побеђује:) Љиљана Војводић-професорка ликовне културе, Надица Покрајац-професорка српског језика и Бранислава Коњевић-професорка историје.

Ако не пре, видимо се наредног Савиндана!

БК

.
 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер