УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ГИМНАЗИЈЕ

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ГИМНАЗИЈЕ

Упис у први разред Гимназије ће бити у понедељак 8. јула и уторак 9. јула од 08.00 до 15.00 часова.

За упис је потребно:

  • Сведочанства из основне школе и уверење о завршеној основној школи и положеном завршном испиту (два плава документа)
  • Извод из матичне књиге рођених (може фотокопија)
  • Попуњен картон ученика (образац се добија у Гимназији или се може преузети ОВДЕ, обавезан је ЈМБГ оба родитеља због уноса у електронски дневник)
ВАЖНО!
Од прошле школске године, по новом наставном плану, ученици првог разреда треба (поред грађанског васпитања или верске наставе и другог станог језика) да изаберу два изборна предмета од понуђена четири:

1. Примењене науке
2. Здравље и спорт
3. Језик, медији и култура
4. Уметност и дизајн

Оцене из ових предмета улазе у просек ученика.
Приликом уписа у Гимназију у понедељак или уторак, ученици ће се изјаснити за грађанско васпитање или верску наставу, други страни језик и за 2 од понуђена 4 изборна предмета. Молимо све родитеље ученика који уписују први разред Гимназије да прочитају текст о изборним предметима са овог линка и помогну својој деци да се приликом уписа у школу определе са 2 изборна предмета.
Све додатне информације можете добити у школи приликом уписа.

 

СТРУЧНО ПУТОВАЊЕ КОЛЕКТИВА

У циљу стручног усавршавања запослених и јачању тимске сарадње унутар колектива, руководство Гимназије је организовало стручно путовање у периоду од 24-25. јуна 2019. године. Овом приликом посећени су Овчарско-кабларска клисура, Сјеница и СРП "Увац".
 

У ПОСЕТИ ЕУ ИНФО ЦЕНТРA

На позив Информационог центра Европске уније, у петак, 21. јуна 2019. године, група ученика наше школе, са професорком филозофије Софијом Манојловић, посетила је Београд, просторије  Информационог центра Европске уније и Народну скупштину. 

ДОДЕЛА НАГРАДА НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА

У четвртак, 13. јуна 2019. године, уприличена је додела диплома са којом су из наше школе испраћени матуранти генерације 2018/19. На почетку свечаности, ученицима се обратила директорка школе – Софија Благојевић, која је честитала матурантима постигнут успех и пожелела им срећу у даљем школовању и животу. Након уводне речи, она је представила носиоце дипломе „Вук Караџић“, а потом и ученика генерације за школску 2018/19. годину.

Опширније...

 

2. МЕСТО НА ТАКМИЧЕЊУ "МОСТ ОД ШПАГЕТА"

У суботу, 8. јуна, на Департману за грађевинарство и геодезију, Факултета техничких наука, трећу годину заредом, одржано је такмичење за најбољи мост од шпагета. Као пресудни фактор,  оцењивана је њихова функционалност, односно, рађен је тест оптерећења. Представници наше школе, предвођени професорком физике Љиљаном Пантелић, освојили су друго место. Екипу наше школе чинили су следећи ученици: Драгана Чупић, Уна Лазић, Данило Петковић и Данило Кнежевић.

Честитамо!

Опширније...

 

ПОЛАГАЊЕ МАТУРСКИХ ИСПИТА

Последња недеља маја, као и сваке године, била је предвиђена за полагање писменог дела матурског испита. У понедељак, 27. маја матуранти су полагали српски језик и књижевност, а у среду 29. маја страни језик и математику (по избору ученика).


 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер