Солидарност наших ученика

Поводом катастрофе која је задесила Јапан, грађани Руме одлучили су да покажу своју солидарност и пруже помоћ угроженима. Иницијативу за помоћ Јапану покренула је Румљанка Маја Шимулак уз помоћ Јовице Грубишића и Слободана Косановића. Помоћ се састоји од донаторских дружења и скупова подршке која се свакодневно одржавају у локалу код мале фонтане у центру, где грађани могу да оставе прилог за угрожене, а обезбеђене су и мале награде за донаторе. Акцији су се прикључили и ученици Гимназије „Стеван Пузић“ из Руме, који свакодневно носе мајице и капе са симболима Јапана и на тај начин подсећају своје суграђане на солидарност и позивају их на пружање помоћи настрадалима и угроженима у Јапану.

Данка Јововић

.
 

Историчари

У суботу, 19. марта 2011. године, у нашој школи је одржано Општинско такмичење из историје у категорији Средњих стручних школа и Гимназија. Из наше школе на Окружно такмичење пласирали су се следећи ученици: Сремац Никола (први разред), Рацковић Ања (други разред) и Стјепановић Богдана (четврти разред).
Проучавање прошлости може бити права авантура, ако јој се приступи на прави начин. Срећан пут у прошлост и пуно успеха на следећем нивоу такмичења свим нашим ученицима!
Б.К.

.
 

Традиција се наставља

Већ традиционално, наша драмска секција, спремала је програм за прославу Савиндана. Овогодишњом представом ''Свето тројство сремачко'', гимназијалци су се представили и широј публици учешћем у ТВ-емисијама РТ Војводине и Сремске телевизије.

Шаролики глумачки ансамбл чинили су ученици свих разреда, а професорску екипу чинио је тим који већ годинама побеђује:) Љиљана Војводић-професорка ликовне културе, Надица Покрајац-професорка српског језика и Бранислава Коњевић-професорка историје.

Ако не пре, видимо се наредног Савиндана!

БК

.
 

Филмска радионица

Од марта па све до јуна ове године, у организацији Кино Клуба Vorky Team из Руме, одржаће се Филмска радионица, која ће имати за циљ да каналише енергију младих људи ка филму са једне стране и да створи филмску сцену која не постоји у Руми, са друге стране.
Полазници ће na радионици изучавати основе филма, од почетака до савременог филма, као и снимање филмова. Филмска радионица је бесплатна и намењена је средњошколцима.

Предавања би се одржавала двапут недељно у току четири месеца. Odrzavace se vikendom (subota i nedelja) u trajanju od po 4 sata.

Ова четири месеца полазници би се упознали са:

· основним појмовима филмске уметности
· историјом и естетиком
· теоријом филма Славка Воркапића
· писањем сценарија и начином снимања филмова
· и др. .

Опширније...

 

Eкскурзија-зашто не?!

И ове године румски гимназијалци ићи ће на екскурзију. Маршуте већ устаљене, можда већ и виђене, али ново друштво и ново искуство  доноси нови изазов. Прваци иду пут планине Таре и Бајине Баште. Уз пут ћете упознати лепоте западне Србије, културне и историјске споменике... Појединци ће утврдити градиво, но свако путовање доноси ново искуство.

Ученици другог разреда посетиће главни град Мађарске, Будимпешту и њену околину. У Будимпешти, поред свих историјско-културних знаменитости, видеће српску гимназију, зграду Текелијанума, па Сент Андреју, као доказ српског битисања у важним моментима европске историје.

Трећи разред креће пут ренесансне Италије: мистична Венеција, романтична Верона, елегантна Фиренца, пркосна Пиза...

ИСКУСТВО с путовања је БОГАТСТВО које вам нико не може одузети, зато крените на екскурзију, зашто да не?! :)

.
 

НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ

Наша школа проглашена је за најуспешнију у школском спорту за протеклу 2010. годину, а професорка физичког васпитања, Вера Милованчевић, за најбољег педагога физичке културе у нашој општини.
Свима честитамо, уз обећање да ћемо се сви придржавати старе девизе          ''У ЗДРАВОМ ТЕЛУ – ЗДРАВ ДУХ''

БК

 

.
 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер
Банер